Video recenze: STVOŘENI PRO TYTO ČASY

 
 

Na mém YouTube kanálu už visí nová video recenze - tentokrát na moji TOP volbu od nakladatelství Alferia jménem STVOŘENI PRO TYTO ČASY.

Video recenzi jsem pro vás natočila na balkóně mého nového domova v Himalájích.

 

“Praktická příručka pro mentální zdraví”

Tady máte důvod, proč je STVOŘENI PRO TYTO ČASY mojí volbou číslo 1 ze všech úžasných knížek, co jsem zatím od nakladatelství Alferia přečetla:

Je to okamžitá protilátka na moje trable.

Nespokojenost, utrpení, chronická bolest, iritace, vztahové potíže, silné emoce, záchvaty paniky či stresu… Je jedno, co mě zrovna souží. Tahle knížka mi okamžitě nabídne úlevu a praktický postup, jak se sebou v těžké situaci naložit.

Buddhismus nám připomíná, že každý z nás niterně touží být šťastný a vyhnout se utrpení a že zdroj veškerého štěstí i utrpení se neschovává nikde venku - ani v těch těžkých situacích, ani v okolních lidech - ale uvnitř každého z nás.

V tom se schovává ohromná síla a naděje, že se můžeme naučit vystoupit z pozice oběti a uchopit svoje štěstí a to, jak zvládáme utrpení, do svých vlastních rukou.

STVOŘENI PRO TYTO ČASY je jednoduše a prostě praktická příručka JAK NA TO.

 

10 kapitol, 10 návodů

Tahle video recenze je trochu jiná než ostatní. A trochu delší :).

Procházíme v ní celou knížku a seznamujeme se se všemi 10 kapitolami, ve kterých Kaira nabízí vždy krásný citát, filozofický základ určitého tématu, praktickou meditaci, aplikaci tématu v běžném životě a dokonce i otázky pro psaní do deníku.

Během těchto 10 kapitol se nám před očima mění to, jak vidíme štěstí, utrpení a možná i sami sebe. Okamžitě máme v rukou 10 praktických návodů na to, jak zvládat životní otřesy, chronické potíže, vztahové trable, zkrátka cokoli, co nás souží.

Přeju každému z vás, abyste si na vlastní kůži zkusily tyto návody aplikovat. Jedině tak převezmeme osobní zodpovědnost a zjistíme, ŽE TO JDE.

Že je možné zvládat i náročné situace, nenechat se totálně semlít emocemi… a že je možné najít štěstí a bezpečí v sobě, ať už naším životem zrovna cloumá cokoli.

Ještě jednou ohromné díky Alferii za východní řadu a zejména za tenhle klenot 🧡

Ivu

Previous
Previous

Monzun v Nepálu

Next
Next

Přednáška o jarní očistě dle ájurvédy