Video recenze: KDYŽ NENÍ ÚNIKU

 
 

Na mém YouTube kanálu najdete teď video recenzi na další úžasnou knížku od Pemy Čhödrön jménem PŘIVÍTEJTE NEVÍTANÉ. O tento poklad se znovu postaralo naše milované nakladatelství Alferia.

Video recenzi jsem pro vás natočila na střeše mého nového domova v Himalájích.

“Jediná knížka, co jsem si s sebou vzala do Indie”

V září 2022 jsem se přestěhovala do Dharamshaly a KDYŽ NENÍ ÚNIKU byla jediná česká knížka, kterou jsem si s sebou přibalila. Proč? Protože jakýkoli poutnický, osamocující, vykořeňující pobyt volá přesně po téhle četbě.

KDYŽ NENÍ ÚNIKU je v podstatě soupis ranních seancí na měsíčním meditačním pobytu. Takže ať se zrovna schováváte před světem doma ve svém čtecím koutku, nebo si balíte kufry a stěhujete se do exotické destinace, tohle čtení vám přijde vhod. Dodá útěchu, sílu, pochopení, úlevu, a to i v těch nejtěžších chvílích.

Jak název napovídá, knížka se primárně zabývá tím, jak se smířit se situacemi, ze kterých se nedá utéct. Aneb co dělat, když jsme konfrontováni sami se sebou a svou vnitřní pravdou, od které ve skutečnosti utéct nejde.

Krátká dechová meditace

Ve video recenci najdete i krátkou praxi dechové meditace, kterou Pema v knížce popisuje. Tuhle meditaci mám moc a moc ráda a často se k ní vracím. Je jednoduchá a použitelná absolutně kdekoli a kdykoli.

Zkuste si. A používejte opakovaně dle potřeby.

Ještě jednou ohromné díky Alferii za východní řadu a zejména za tenhle klenot 🧡

Ivu

Previous
Previous

Přednáška o jarní očistě dle ájurvédy

Next
Next

Himaláje, můj nový domov